Fri fragt over 399,- | God service | 100% Dansk | Hurtig levering

20 tips til en bedre hudpleje

Hudpleje og velvære

Her finder du alle de råd du har brug for, for at få en bedre hudpleje og skabe mere velvære for dig selv.

1. Rens huden morgen og aften

Huden har brug for hjælp til at komme af med snavs, fedt og makeup. Faktisk kan det tage op til et måned for huden at rense sig selv for dette. Derfor er det meget vigtigt at du hjælper huden på vej, ved at rense den både morgen og aften.

2. Hjælp din læber

Læberne består af modificeret hud. Det betyder at læberne ikke har nogen slimhinde og derfor ikke har en naturlig beskyttelse, der fugter dem. Det er derfor læberne oftes udtørrer hurtigt. Du kan derfor med fordel anvende en læbepomade. Find læbepomader her

3. Økologiske produkter

Økologiske produkter kan være meget godt, fordi du får den rene varer. Men det kan også være det ikke passer til dig. Hvis du har allergi bør du tjekke hvad produkterne indeholder, da det meget kan give en allergisk reaktion. Du kan også overveje at bruge et kosttilskud til at styrke dit immunforsvar, det får huden også gavn af. Du kan finde mange naturlige kosttilskud hos Herba Nordic

4. Ansigtsrødme ved indtagelse af alkohol

Blusser din hud op efter et glas vin eller bare ved indtagelse af alkohol? Så lider du måske af den kroniske sygdom Rosacea. Sygdommen er ikke farlig og kan lindres ved at beskytte huden mod sol, undgå oliebaserede skønhedsprodukter, undgå hurtig kulde/varme skift.

5. Hovedpudebetræk 

Når du sover udskiller kroppen en række affaldsstoffer. Disse affaldsstoffer kommer derfor på dit hovedpudebetræk og du ligger dermed ansigtet ned i affaldsstoffer hver nat. Det kan give bumser, men ved at skifte hovedpudebetræket cirka hver uge kan du undgå dette.

6. Skift lagnerne

Ligesom ved hovedpudebetrækket skal dine lagner og skiftes ofte, da der ophober sig mange døde hudceller. Disse døde hudceller generer din krop og kan forudsage uren hud. Så hvis du f.eks døjer med uren hud/acne på ryggen vil det være en god ide at skifte dine lagner 1 gang om ugen.

7. Undgå frituremad

En anden ting du skal undgå for at ikke at få uren hud og bumser er frituremad. Frituremad indeholder fedtstoffer som din hud slår ud på næsten med det samme. Disse fedtstoffer er kaldt harske fedstoffer på grund af den hård udvindning, det gør at cellemembranerne stive, og så er huden ikke elastisk mere. De indeholder frie radikaler som går ind og angriber huden.

8. Skær ned på sukker

Selvom sukker er en af de største endofin triggers er det også noget af det der får vores hud til at ældes meget hurtigere. I for store mængder skaber sukker en betændelsestilstand i kroppen, som skader cellerne.

9. Drik mindre kaffe

Kaffe er vanddrivende og og skyller derfor mange af de gode mineraler væk, som huden egentlig skulle bruge for at holde din hud frisk og sund. Dog gør 1-2 kopper om dagen ikke noget. Der findes nemlig mange side genvinster ved kaffe.

10. Alkohol og rygning

Alkohol hiver vand og fedtstoffer ud af kroppen og udtørrer derfor huden indenfra. Nikotinen i cigaretter lukker af for de små kar i huden, det gør at huden bliver mere slidt fordi blodcikulationen ikke er optimal.

11. Drik 2 liter vand

Drik godt med vand i løbet af dagen. Drik 2 liter vand i løbet af dagen. Hvis du drikker meget kaffe og te, bør du gerne drikke mere, da de er vandrivende og du tisser mere af det. Vand fugter huden indefra og renser huden for affaldsstoffer.

12. Drik grøn te

Grøn te indeholder en masse antioxidanter, som er godt for huden og beskytter huden mod frie radikaler. Antioxidanter hjælper huden mod rynker og brune pletter man får med alderen.

13. Stress

Stress er en af de helt store faktorer til træt og uren hud. Stress gør at kroppen danner mere adreanlin og stresshomerne. Det er ikke særligt godt for huden, som over udtørrer bliver tyndere. Prøv med at gear lidt ned og find små pauser i hverdagen, hvor du kan stresse af.

14. Få styr på din hudpleje

Meget få ved hvordan man effektivt plejer din hud mest optimalt. Du kan her finde en 4 trins guide til effektiv hudpleje

15. Du må godt drikke mælk

Mælk har ingen skadelig effekt på din hud. Mælk har en masse vitale antioxidanter for kroppen og din hud. Derfor kan 1-2 glas mælk hver dag være en god vane.

16. Spis mørk chokolade

Mørk chokolade kan have en gavnlig effekt på din hud i moderate mængder. Det er derfor mange hudbehandler og skønhedsprodukter indeholder kakao.

17. Undgå at blive solskoldet

Solskoldning er en af de helt store synder indenfor hudpleje. En solskoldning er en førstegradsforbrædning af din hud og er naturligvis ikke sundt for huden.

18. Brug solcreme, selvom du bruger selvbruner

Din hud er stadig ligeså eksponeret for solen, når du bruger selvbruner. De fleste selvbruner har kun en faktor 2. Husk derfor solcremen. Hos Skiin.dk har vi dog solcremer med både faktor 30 og 50

19. Brug solcreme med faktor 15

Du skal som minimum brug en faktor 15 for at være grundlæggende beskyttet mod solen. Det afhænger dog meget af din type hud og derfor kan det sagtens være du skal have faktor 30.

20. Sov 8 timer om natten

Søvn er alpha omega for din hud. Mens du sover regenererer huden. Det er derfor din aften hudpleje rutine er rigtig vigtig. Vi anbefaler at rense huden først og derefter anvende en ansigtsolie. Dog er det vigtigt at understrege at din hud sagtens kan have behov for noget andet. Find vores ansigtsprodukter her

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort