Fri fragt over 399,- | God service | 100% Dansk | Hurtig levering

Sådan lægger du en god makeup

Sådan ligger du en god makeup

Her en guide til hvordan du ligger en god makeup.

For hvornår skal du bruge en primer? Hvad kan en concealer gøre for dit look? Hvis du hver morgen hurtigt lægger den samme pudder og mascara, trænger du måske til et par gode råd? Der nemlig god grund til at gøre noget ud af sig selv om morgenen. Du får en helt anden udstråling, hvis du giver dig selv 10 minutter ekstra. I denne guide tager vi dig igennem hvad hver eneste makeup type kan gøre ved dit look. Følg med!

1.      Trin - Primer

Det første du skal bruge er en primer. Det er nu bunden for makeuppen skal lægges. Inden du påfører primeren er det dog vigtigt at du plejer du din hud. Vi anbefaler at du renser huden og eventuelt bruger en skin tonic. Det er vigtigt at fugte huden, med dagcreme, før du lægger din primer. Så er du sikret at primeren lægger sig perfekt på huden. En primer udglatter ujævnheder, minimerer synlige porer, giver glød og binder makeuppen til huden, så den holder længere.

2.      Trin - Foundation

Efter primeren skal du lægge en foundation. Foundation er et meget stort område indenfor makeup, der findes nemlig mange former for foundation. Der er mange varianter af den flydende foundation og den populære mineralpudder foundation. Pudder giver et mere mat udsendende og er god til f.eks fedtet hud. Den flydende foundation giver en bedre dækning og giver huden mere fugt og glød end en  pudderfoundation. Du kan også vælge at kombinere de to, ved at lægge en flydende foundation i hele ansigtet og derefter påføre pudder i T-zonen, hvis du har en kombuneret hud.

Det er vigtigt at farven på foundation passer til dit ansigt. Derfor skal du altid prøve en foundation på kæben, ikke hånden, for at finde den bedste farve til dig. Det handler om at finde en farve der kan bygge bro mellem dit ansigt og hals.

Man kan med fordel bruge en pensel til at påføre sin foundationen, for at få tynde lag, og komme ind i alle krogene. Hvis du bruger en flydende foundation, skal du bruge en foundation brush og hvis du bruger mineral pudder, skal du anvende en kabuki børste. Du skal huske at rense eller vaske dine pensler ca 1 gang i ugen, alt efter hvor ofte du bruger dem, da de kan blive en sand baktierebombe.

Til dig med sart hud, kan det være en fordel at anvende en mineral pudder foundation, da det giver huden plads til at kunne ånde lidt mere end ved en heldækkende flydende foundation. 

Flydende foundation

Mineral pudder foundation

3.      Trin - Concealer

En concealer bruges til at lysne mørkestedet i ansigtet, specielt under og omkring øjet. Den kan også være god omkring næsen og munden. Det giver ansigtet et løft og friskhed, som virkelig giver dig en flot udstråling. Når du skal vælge en concealer skal den være cirka 1-2 toner lysere end din foundation. Concealeren er en rigtig god ide til dig, som mangler det sidste i din makeup. Concealeren er med til at fremhæve blandt andet øjne. Se her hvordan du påfører:

Concealer

4.      Trin - Bryn

Et par flotte, velplejede og formede øjenbryn kan gøre mere for dit ansigt end meget makeup. Det er derfor, det er et af de vigtigste, måske det vigtigste element i din makeup. Det er blevet et must for et naturligt og lækkert look nu til dags.  Har du tætte bryn, men mangler farve og struktur, kan du med fordel bruge Perfect Eyebrows fra Idun eller Brow Fixx Gel fra Sandstone. De fungere som en "mini" mascara. Har man færre hår eller huller i sine bryn kan man bruge en øjenbrynsliner til at tegne små hår og blende med børsten for enden af øjenbrynslineren. Hvis du mangler lidt fyld i brynen kan du overveje at bruge en øjenbrynsserum.

Øjenbryn

5.      Trin - Øjenskygge og mascara

Når det gælder øjnene, er det her du kan gøre en stor forskel. Du kan med den helt rigtige øjenskygge fremhæve din øjne og resten af ansigtet. Øjenskyggen kan tilpasses efter øjenfarve og hvilket look man vil have. Hvis du f.eks har brun øjne kan en varm farvet øjenskygge, måske være en god ide til at fremhæve de brune øjne. En øjenskygge er rigtig god at påfører med en pensel, for at få den til at lægge sig helt rigtigt. Det kan være en god ide at bruge en eye primer først for at makeuppen sidder perfekt hele dagen.

Det næste er en god mascara. Mascara kan fremhæve dine øjne endnu mere. De fyldige lange smukke vipper er meget populære. Det er her vigtigt at finde en mascara, som sidder godt på vipperene og har et godt børste hovede. Hvis du synes dine øjenvipper mangler længde og fylde, kan du overveje at bruge en øjenvippeserum, som er blevet meget populært de seneste par år.

Du kan lægge en eyeliner oven over vipperne, så den rammer hårene. Det vil få dine vipper til at synes tættere og kraftigere.

Øjenskygge

Mascara

6.      Trin - Blush og Highlighter

En Blush er et must for enhver kvindes makeup rutine. Blushen giver et friskt udseende, mere markerede kindben og en flot glød. Den påføres med en blush brush på kinderne, der hvor de er mest fyldige og højest når du smiler.

Du kan anvende en highlighter på det øverste af dine kindben, på næseryggen og ved amorbuen for at fremhæve disse punkter. En highlighter tiltrækker lyset og kan derved også give dig en god udstråling. Det er dog en balancegang i forhold til hvor meget shine man ønsker i sit look.

Blush

Highlighter

7.      Trin - Læber

Læberne er et de mest ikoniske makeup elementer. Denne makeupform kan dog godt undværes i den daglige rutine, men hvis man vil gøre lidt ekstra, kan det være prikken over i’et. Det behøver ikke at være den tunge postkasserøde læbestift, det kan sagtens være en lysere læbestift. Måske du i stedet kunne bruge en lipgloss, den er lidt mere neutral i forhold til læbestiften.

Læbestift

 

Vi håber du kunne bruge vores lille guide til hvordan du lægger den perfekte makeup. Dette er blot en vejledningen, du skal selvfølgelig selv prøve dig frem til hvad der virker bedst for dig. Måske skal du ikke bruge øjenskygge, måske ikke blush, det er helt op til dig.

Videoerne i indlægget er produceret af Sandstone Scandinavia, som vi er godkendt forhandler af.

Vil du shoppe løs i hudvenlig makeup? Så har vi hos Skiin.dk et stort udvalg af makeup fra hudvenlig mærker som Sandstone Scandinavia og IDUN Minerals. Du finder alt vores makeup her

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort