Fri fragt over 399,- | God service | 100% Dansk | Hurtig levering

Biotin - Derfor er biotin afgørende for dit hår | Læs med her!


Biotin er afgørende for pæn hud og smukt hår


Vitaminet biotin, også kaldet B7 vitamin, hjælper din krop med at optage næringsstoffer fra din mad. Derfor er det afgørende for, at din hud og dit hår er smukt og ser sundt ud.

Hvis du gerne vil styrke din hud og dit hår, er der ét vitamin, som du særligt skal holde øje med, at du får nok af. Det er B-vitaminet biotin, der lidt forvirrende også nogle gange bliver kaldt vitamin b7 og vitamin H. Det hjælper kroppen med at få energi og næringsstoffer fra den mad, som vi spiser. Det er derfor med til at sikre, at bl.a. dit hår og din hud får den næring, som der er brug for.
Biotin findes naturligt i en række forskellige fødevarer. Men hvis dit hår og din hud ikke er så pænt, eller du er begyndt at miste håret, er det oplagt at tage mere biotin. Du kan nemlig ikke tage for meget af det. Du bør dog altid overholde den anbefalede dosis, der står på pakken.

Hvad er biotin?

Biotin er et vitamin, der er afgørende for, at din krop kan optage energi og næringsstoffer fra den mad, som du spiser. Hvis du ikke får nok biotin, kan det derfor have store konsekvenser for dig.
Selv hvis du får den mængde, som du har brug for, kan du stadig godt tage mere. Hvis du tager mere, er du nemlig med til at fodre hud og hår med ekstra næringsstoffer. Så kan du blive endnu smukkere, end du er nu.
Biotin påvirker både din hårvækst på hovedet, og kan også påvirke mænds skægvækst. Hvis du som mand ønsker et kraftigere skæg, er det derfor også værd for dig at overveje at tage biotin tilskud.

Biotin bliver også kaldet hårets vitamin

Hvilke fødevarer indeholder biotin?

Der er en række fødevarer, der naturligt har et højt indhold af biotin. Hvis du gerne vil skrue op for dit daglige indtag af biotin på en naturlig måde, kan du derfor sagtens gøre det gennem kosten. Nogle af de fødevarer, der indeholder mest biotin, er:
• Æggeblommer
• Ost som brie
• Havre
• Spinat
• Hvide svampe
• Gulerødder
• Æbler
• Tomater
• Mælk

Hvad siger frisørene?

Frisør Haldor har haft Yummi Gummi til test. De anbefaler Yummi Gummi og kan se en tydelig forskel hos deres kunder.

Sara arbejder til dagligt som frisør og kan tydeligt se en forskel på sit hår. Hun giver en stor anbefaling af Yummi Gummi

Hvor meget biotin skal jeg have?

Vi får vores basale behov for biotin dækket gennem kosten. Typisk får vi omkring 40 mikrogram fra vores kost. Det er nok til at sikre, at vores kroppe er sunde og raske. Det betyder dog ikke, at vores hud og vores hår får det, som de har brug for. Du kan derfor sagtens supplere med et ekstra kosttilskud med biotin.


Når du tager kosttilskud med biotin, kommer du typisk op på at få 225-300 mikrogram. Altså en betydelig større dosis end den du får, hvis du udelukkende får biotin gennem kosten.
Du behøver dog ikke at være bange for, at du får for meget biotin. Der findes nemlig ingen undersøgelser, der viser, at du kan få en overdosis. Derfor bør du dog selvfølgelig ikke tage mere biotin, end den anbefalede mængde.

Giv Biotin tid til at virke

Det er ikke et quick fix, når du tager biotin. Det tager noget tid, før vitaminet begynder at virke. Du kan derfor forvente, at der går op til i hvert fald to måneder og i mange tilfælde op til fire måneder, inden du begynder at se resultater.
Det kan være frustrerende at skulle vente så længe, når du nu gerne vil have smuk hud og flot hår i en fart. En god måde for dig at måle dine fremskridt er ved, at du tager billeder af dig selv hver måned. Når du sammenligner før og efter billeder af for eksempel din hovedbund, vil du begynde at kunne se forskellen, når den indtræder.

 

Udsolgt

Udsolgt

Mangel på biotin

I sjældne tilfælde kan du direkte komme til at lide af mangel på biotin. I det tilfælde vil det også kunne ses på din hud og dit hår. Men du vil generelt kunne mærke, at du ikke har det godt, fordi din krop ikke får nok energi og optager nok næringsstoffer. Derfor er de normale symptomer på biotinmangel, at du er træt, du har smerter i musklerne, du får udslæt, eller din hud virker grålig, og du føler dig deprimeret.
Biotinmangel ses hyppigst hos personer, der har et stort indtag af alkohol. Det skyldes, at alkohol hæmmer optagelsen af biotin i kroppen.


Derudover kan du få biotinmangel i følgende situationer:
• Hvis du lider af biotinidase mangel, en arvelig lidelse, hvor kroppen slet ikke er i stand til at optage biotin
• Hvis du tager meget antibiotika, kan det ødelægge nogle bakterier i tarmene, så du ikke kan optage biotin
• Hvis du får sondemad, eller er på en særlig diæt, der er fattig på biotin
• Hvis du lider af Crohns sygdom, hvor kroppen generelt har svært ved at optage næringsstoffer fra tarmen


Har du mistanke om, at du har biotinmangel på grund af en sygdom eller for stort indtag af alkohol eller antibiotika, bør du selvfølgelig altid tale med din læge om det.

Før og efter ved brug af Yummi Gummi Hårvitaminer

Til billedet til venstre ser vi forandring hos Sophie, som har brugt Yummi Gummi Hårvitaminer i 3 måneder. Til højre ser vi også 3 måneders forbrug hos Lotte. Resultater varier fra person til person.

Dit hår vokser typisk med 10-12 cm hvert år

Andre grunde til trist og træt hår og hud

Som nævnt er det meget sjældent, at du kommer til at lide af mangel på biotin. I stedet kan der være mange andre grunde til, at din hud og dit hår kommer til at se trist ud, eller at du taber det.
Det kan først og fremmest være i forbindelse med, at der sker hormonelle ændringer i din krop. Hvis du er gravid, ammer eller er i overgangsalderen, er det meget normalt, at dit hår og din hud ændrer sig. Det kan for eksempel være, at dit hår bliver tyndere, og at din hud bliver mere fedtet.


Din hud og dit hår bliver dog også påvirket, hvis du lever en usund livsstil. Det kan være, at du ikke spiser en varieret kost, eller at du er meget stresset. I begge tilfælde er det også noget, der sætter spor på din krop.
Det er derfor vigtigt, at du begynder at spise sundt og leve et mindre stresset liv. Et biotintilskud vil ikke i sig selv kunne løse problemet. Det kan det dog, hvis du sørger for at spise varieret og leve sundt. Så kan du nemt give din hud og dit hår et ekstra boost med et biotin-kosttilskud.

 

I denne video hører du frisørens anbefalinger til hvilke vitaminer du skal bruge til dit hår

Sundt hår kan ikke kun fåes ved plejeprodukter, man bliver også nødtil at tænke på kosten. Det spiller nemlig en stor rolle i hårets generelle sundhed

Kosttilskud til håret

Som vi kan se her, kræver det rigtig mange forskellige vitaminer for at få den rigtige ernæring til dit hår. Det kan derfor også godt være svært at få alle vitaminer igennem kosten. Derfor kan det være optimalt, at gøre brug af et kosttilskud. Hos Skiin.dk anbefaler vi selv, de lækre hårvitaminer vingummier, Yummi Gummi, som indeholder alle de nærringsstoffer, som dit hår har brug for. De har en lækker jordbær smag og er kalorielette. Du kan få fingre i dem er her hos Skiin.dk

Vil du have flere gode råd?

Få gode tips og tricks til din indbakke her

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort